Μαθήματα SUP

Τι είναι το SUP;

Μαθήματα SUP

Αν θες να ξεκινήσεις μαθήματα SUP καλό είναι να γνωρίζεις ότι το Stand Up Paddling (ή όρθια σανιδοκωπηλασία) είναι ένα σχετικά νέο άθλημα στον δυτικό τουλάχιστον κόσμο. Ανήκει στα θαλάσσια σπορ όντας και επίσημο άθλημα της ομοσπονδίας Κανόε – Καγιάκ της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού.

Συνδυάζει την ισορροπία πάνω στην σανίδα και την κωπηλασία προσφέροντας διασκέδαση και περιπέτεια ανάλογα με το επίπεδο του κωπηλάτη. Σύμφωνα με το επίπεδο αυτό μπορεί να πραγματοποιηθεί ανάλογα είτε σε ήρεμη θάλασσα χωρίς καθόλου άνεμο, είτε στο κύμα.

Γιαυτό είναι σημαντικό κάποιος να κάνει μαθήματα SUP ώστε να μάθει τις τεχνικές του αθλήματος και τις συνθήκες της θάλασσας όπως την κατεύθυνση του ανέμου και τα ρεύματα.

Συνδυάζει την ισορροπία πάνω στην σανίδα και την κωπηλασία προσφέροντας διασκέδαση και περιπέτεια ανάλογα με το επίπεδο του κωπηλάτη.

Μαθήματα SUP

Σε ποιούς απευθύνονται τα μαθήματα SUP

Τα μαθήματα SUP απευθύνονται σχεδόν σε όλες τις ηλικίες, σε όλα τα επίπεδα φυσικής κατάστασης και σε όσους θέλουν να ασχοληθούν επαγγελματικά ή ερασιτεχνικά με ένα συναρπαστικό άθλημα. Ένα άθλημα που μπορεί να γίνει πολύ extreme αλλά και πολύ εύκολο, ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες.

Με λίγα μαθήματα SUP είναι σχετικά εύκολο να χειριστούμε και να κατευθύνουμε την σανίδα μας σε ήρεμη θάλασσα.

Μαθήματα SUP

Απευθύνεται επίσης σε αυτούς που που δεν θέλουν να αφιερώσουν πολλές ώρες στην εκμάθηση κάποιου θαάσσιου σπορ. Με λίγα μαθήματα SUP είναι σχετικά εύκολο να χειριστούμε και να κατευθύνουμε την σανίδα μας σε ήρεμη θάλασσα, να εξερευνήσουμε τις γύρω παραλίες, να παίξουμε και να κάνουμε βόλτα.

Ένας επίσης σημαντικός λόγος είναι η ευκαιρία να γυμνάσουμε το σώμα μας. Το SUP αποτελεί ιδανική άσκηση για την εκγύμναση όλου του σώματος. Εστιάζει κυρίως στον κορμό και τα χερια ενώ ταυτόχρονα γυμνάζει τα πόδια λόγω της ισορρόπησης στην σανίδα. Για το λόγω αυτό προσφέρει ισομετρική εκγύμναση, βοηθά στην καρδιοαναπνευστική λειτουργιά και συμβάλει στην φυσική μας κατάσταση.

Εξοπλισμός και Ασφάλεια

Μαθήματα SUP

Στο Wesurfin’ τα μαθήματα SUP πραγματοποιούνται τηρώντας πάντα τα απαραίτητα μέτρα ασφάλειας. Όλοι οι εκπαιδευόμενοι φορούν σωσίβιο και δένουν το ειδικό σχοινί ασφαλείας (foot strap) στο πόδι, το οποίο εφόσον πέσουμε στο νερό μας κρατάει κοντά στο σκάφος μας. Εξασφαλίζουμε επίσης την καταλληλότητα του εξοπλισμού και της σανίδας ανάλογα με το επίπεδο σας.

Ανάλογα με το επίπεδο που θέλει να φτάσεις κάποιος φροντίζουμε να κάνει τις απαραίτητες ώρες θεωρητικής και πρακτικής άσκησης από πιστοποιημένους εκπαιδευτές με συνεχή επιτήρηση και απόλυτη ασφάλεια.

#SUP

Δες επίσης